Nyt fra HBs it-funktion
4.9.05
 
Styr jer, datatilsyn!
Det er grusomt irriterende, at vi skal forringe servicen for vores brugere p.gr.a. en højst overdrevet frygt for misbrug af oplysninger i stil med:
"dd.mm.åå Rey: Peter Pedal besøger en brandstation. Sidste afhentningsdato: dd.mm.åå
Dit hjemkomne materiale skal du selv osv. osv."
I en artikel i Politiken siger it-chef i Datatilsynet:
Fortrolige oplysninger må ikke sendes elektronisk, fordi en mail kører gennem flere forskellige systemer, inden den lander i modtagerens postkasse.
Når afsenderen trykker på send-tasten, er mailen ude af hans kontrol, og personer med adgang til internettet og en vis teknisk snilde kan således læse, kopiere eller rette i den sendte mail.
»Det er grunden til, at vi har sagt, at følsomme og fortrolige personoplysninger ikke må køre i det åbne net«, siger Ib Alfred Larsen.

Jamen, herregud da - hvad med de åbne kort, vi stadig sender til folk? Er det sikrere fordi vi er opdraget til ikke at læse andre menneskers postkort?
Jeg synes, vi skal opfordre vores lånere til at klage enten til biblioteksstyrelsen bs@bs.dk eller Datatilsynet dt@datatilsynet.dk

Politiken: Slut med elektroniske hjemkaldelser fra biblioteket
1 comments
Comments:
Jeg vil hermed gerne underskrive en virtuel protestskrivelse mod datatilsynets stive fortolkning af loven.

Kan vi ikke sætte en webside op eller lignende for at protestere mod denne forringelse af borgernes mulighed for at gå på bibliotekerne virtuelt?

Esben
 
Send en kommentar

Powered by Blogger