Nyt fra HBs it-funktion
10.6.05
 
Trojansk hest i fødselsdagsgave
Har du haft fødselsdag. Eller har du snart? Så pas på elektroniske fødselsdagskort. Ifølge Try Us Aps. er "en ny trojansk hest er designet til at opsnappe personlige oplysninger som passwords. Du modtager en e-mail med lykønskninger om en god fødselsdag. Med e-mailen følger et animeret elektronisk kort med en syngende løve der ønsker dig tillykke med fødselsdagen. Intetanende klikker du på et link der efterfølgende installerer den trojanske hest Troj/LdPinch-BD".
Det er "er avanceret nok til at kopiere personlige oplysninger såsom: Detaljer om din computer (Styresystem, RAM, CPU osv.), hvilke drev samt netværksdrev du har, hostnavn samt IP adresse, oplysninger om din Windows system mappe, adgangskoder og hemmelige data fra din "Protected Storage" mappe, informationer om din POP3 og IMAP mail samt brugernavne og adgangskoder hertil, FTP brugernavne og adgangskoder, oplysninger om din ISP konto. Disse informationer sendes til et eksternt website, hvor den trojanske hest får besked om, at downloade skadelige programmer og forsøge at afvikle dem på din inficerede computer."
Virus112 er overbevist om, at det kun er starten på en lang række mere ondsindede programmer end vi hidtil har set. De anbefaler som sædvanligt en firewall, samt anti-virus, anti-spam og anti-spyware installeret på computeren.
0 comments
Comments: Send en kommentar

Powered by Blogger