Nyt fra HBs it-funktion
26.2.02
 
Dig og it - en it-messe for børn og unge
Det Digitale Nordjylland og Aalborg Kongres & Kultur Center afholdt den 22.-25 februar afholdt en IT-messe for børn og unge med en bred vifte af deltagere: Sonofon, IBM, Lego, ComputerCity, Tihii, BattaBatta, Popit, DR, Aalborg Universitet, Red Barnet, Kriminalpræventivt Råd, dotbot og Det nordjyske Landsbibliotek.
NJL var medarrangører og havde virkelig gjort meget for at synliggøre bibliotekets rolle i IT-udviklingen. De stod for flere stande bl.a. en netcafè, en "IT for alle"-stand med introduktion til Internettet for forældre og andre voksne, "Girls Corner" lavet i samarbejde med Dullernes Univers, en af de mest populære hjemmesider for piger. Faktisk virker det som om, materiale og henvisninger til Dullernes Univers optræder på de fleste pigers egne hjemmelavede netsider. Dullernes univers er lavet af en mor og datter, og de to stod for undervisningen alle 4 dage i samarbejde med personalet fra NJL . Standen var propfuld, og der sad en kødrand af piger og ventede på at komme til, på trods af, at der var 10 maskiner.
Dotbot og centralbibliotekets børneafdeling delte en stor stand, hvor dotbot og NJL's nye hjemmeside for børn blev præsenteret. Dotbot har udarbejdet en pjece, især henvendt til forældrene, der fortæller om sidens indhold og hvem der står bag. Der er en stor interesse fra
forældreside, når man fortæller, at det er folkebibliotekerne der står bag siden, og at den kan bruges som en sikker adgang til nettet, da samtlige links er udvalgt af børnebibliotekarer, og at der også er tænkt på de mindste i familen, som endnu ikke kan læse.
Andre aktiviteter på dotbot / NJL standen: tegneværksted (tegningerne kan nu ses på NJLs børneside, tegninger fra Kittys malebog på dotbot, en let quiz for alle med spørgsmål, der relaterede til dotbot, Web-Jeopardy Quiz med udgangspunkt i dotbots Kloge Åge og NJL nye hjemmeside for børn.
Kirsten Steen Nielsen
0 comments
Comments: Send en kommentar

Powered by Blogger